L’objectiu és aportar informació i donar a conéixer les principals dades i característiques del conjunt dels casalicis i de l’edifici de l’ermita 

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha instal·lat dos panells informatius al voltant de l’ermita amb l’objectiu d’aportar informació i donar a conéixer el conjunt dels casalicis que componen el Via Crucis i l’edifici de l’Ermita del Crist del Calvari, alhora que es mostra informació turística i senyalització del patrimoni per als visitants.

El primer panell informatiu, col·locat a l’inici del camí del Via Crucis dona informació sobre el conjunt de les estacions que el componen, fa una breu descripció sobre la construcció dels mateixos i els materials empleats. Pel que fa a l’altre panell, situat enfront de l’ermita, ofereix informació sobre les principals dades històriques de l’edifici religiós.

Aquesta senyalització exterior d’alumini, de 50×150 cm. mostra una fotografia, una descripció en valencià i castellà, l’escut de l’Alcúdia de Crespins, i compta amb uns codis QR que remeten al web de l’Ajuntament on s’amplia la informació.

Per al regidor de Turisme, Pedro Garcia, aquests panells informatius, un dels quals ha sigut sufragat a través d’una subvenció del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació, formen part d’un projecte de senyalització dels elements urbanístics del poble, la majoria declarats Béns de Rellevància Local.

“Són un total de set elements i a part dels ja indicats, tenim prevista la senyalització de l’Església Parroquial de Sant Onofre, els retaules ceràmics de Sant Rafael i el retaule del Crist del Calvari, la Fàbrica de Farina i la Xemeneia del Batà”, ha explicat Pedro Garcia, qui també ha destacat que “en la secció de Turisme del web municipal es penjarà una ruta que visite tots els elements arquitectònics senyalitzats durant aquest any”.