Es van comprometre a disminuir els nivells de vessaments a la depuradora, així com a actualitzar les ordenances de cada poble

Després del compromís adquirit en l’encontre del passat 31 de gener entre els alcaldes de l’Alcúdia de Crespins i de Canals de convocar i impulsar de manera urgent la Comunitat d’Usuaris d’Abocaments de la partida de Sagres integrada per tots dos municipis, finalment, els dos ajuntaments, reunits de nou, han acordat fer un estudi de nous mesuraments amb l’objectiu de disminuir els nivells de vessaments de les dos poblacions a la depuradora, així com a actualitzar les ordenances de cada poble.

Una convocatòria que com va explicar l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós: “Era necessària perquè portaven sense reunir-nos any i mig a conseqüència de la pandèmia”. En aquest sentit, a la convocatòria, a més de tractar els problemes fonamentals pel que fa als vessaments i a les ordenances, també es va acordar el nomenament de la nova representació de la Comunitat d’Usuaris.

Pel que fa a la designació dels càrrecs, l’alcalde alcudià, Pepe Garrigos, va ser elegit president; l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, vicepresidenta; el regidor canalí, Miquel Alventosa, secretari i el vicealcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, vicesecretari.

A més, es van abordar altres aspectes com l’estat actual de tresoreria i relació de pagaments i ingressos efectuats, el Pressupost de l’exercici 2022 i l’estudi de les partides a incloure. Així mateix, també es van acordar les adjudicacions del contracte per a la realització del programa d’autocontrol de qualitat d’abocaments i del contracte per a la gestió administrativa de la Comunitat d’Usuaris.

En acabar la reunió, el nou president va ressaltar que “en la reunió de la Comunitat ens hem compromés a comptar amb unes ordenances iguals perquè les sancions siguen les mateixes en les dues poblacions”.