Es duran a terme dues sessions informatives per a la ciutadania, dinamitzades per l’equip tècnic de Sapiens Energia

L’Ajuntament d’Alcúdia de Crespins posa en marxa el procés de creació de la comunitat energètica amb dues sessions informatives per a la ciutadania, dinamitzades per l’equip tècnic de Sapiens Energia. 

A aquests tallers estan convidats a participar tots els veïns i veïnes interessats a formar part del nou model d’autoconsum col·lectiu impulsat des del consistori, que està transformant l’ecosistema energètic de la localitat posant l’energia en mans de les persones. En aquest sentit, el primer taller tindrà lloc demà dimecres, 9 de novembre, a les 18:30 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament. En aquesta sessió s’explicarà què és una comunitat energètica, com funciona i per què l’autoconsum abarateix la factura de la llum. 

La segona jornada de formació serà el dilluns, 14 de novembre, a les 18:30 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Es parlarà de les característiques de les comunitats energètiques, alternatives per a la seua constitució, organització, diferents formes de participació i del funcionament de l’autoconsum col•lectiu. 

Per a l’alcalde d’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, “l’autogeneració de l’energia és el pas natural després d’altres iniciatives impulsades per l’Ajuntament per a racionalitzar i disminuir el consum energètic, i també per a tindre un municipi més sostenible i net. Amb aquest procés, l’Alcúdia de Crespins es suma a la quasi trentena de comunitats energètiques que Sapiens Energia està acompanyant en tot el territori de la Comunitat Valenciana. 

El president de Sapiens Energia, Juan Sacri, destaca la importància que “també des de l’administració pública s’aposte per una visió sostenible del consum energètic, recolzant la creació de comunitats energètiques com a model que lluita contra el canvi climàtic i la pobresa energètica”.