Des del consistori aprofiten per llançar un missatge d’esperança, d’unitat i de responsabilitat

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va signar ahir un ban per informar a la ciutadania al voltant de les mesures concretes que afecten la localitat després d’entrar en vigor hui el confinament perimetral. Aquest es el text complet del mateix: 

XATIVINES I XATIVINS,

Com a conseqüència de la situació de la pandèmia per Covid-19 a la ciutat, la Generalitat Valenciana ha declarat el confinament de Xàtiva entre el 7 i el 20 de gener, ambdós inclosos. Durant aquest període queda restringida l’entrada i l’eixida de persones al terme municipal.

Es decreta el tancament de les instal·lacions municipals, a excepció de la Casa de la Ciutat i el cementeri, així com dels centres i clubs socials; bars, restaurants i altres establiments d’oci, excepte els de menjar per a portar que ho podran fer fins a les 22h; gimnasos i instal·lacions esportives tant públics com privats i parcs infantils i jardins.

Es limita l’aforament en casaments, vetlles, soterrars i cerimònies no religioses fins a un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i de 10 en espais tancats.

Els establiments comercials i de serveis professionals hauran de reduir al 30% l’aforament total, fins i tot en els seus aparcaments. S’exceptua el comerç d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i centres de veterinària; que reduiran el seu aforament al 50%.

Per a eixir o entrar de Xàtiva, caldrà justificar el desplaçament per:

  • Assistència a centres sanitaris.
  • Obligacions laborals, professionals o jurídic-administratives.
  • Assistència a centres educatius.
  • Retorn a la residència habitual o familiar.
  • Assistència a persones majors, menors o dependents.

Totes i tots hem de fer el que estiga a la nostra mà per eixir d’aquesta situació. Per això, es fa un prec general a la població, per tal de que hi haja un seguiment total de les mesures de seguretat sanitària, així com un compliment estricte d’aquestes limitacions. De la mateixa manera, es prega a tota la ciutadania de Xàtiva que evite al màxim els desplaçaments que no siguen absolutament necessaris.

Finalment, llancem un missatge d’esperança, d’unitat i de responsabilitat. De tots i cadascú de nosaltres depèn. Totes i tots junts anem a superar aquesta situació.

En Xàtiva, a 7 de gener de 2021