Hi haurà 120 places distribuïdes en 10 unitats convivencials, amb plena adaptació a la llei de serveis socials

L’alcalde i candidat a l’alcaldia pel PSPV-PSOE, Roger Cerdà, va anunciar la construcció d’una nova residència per a gent gran a la ciutat de Xàtiva en el marc del debat electoral organitzat per la Plataforma de Pensionistes de Xàtiva i la Costera, que va tindre lloc a la Casa de Cultura, el dimarts passat. 

Cerdà va explicar que la nova residència estarà adaptada a la nova llei de serveis socials. La instal·lació es preveu que compte amb 120 places, distribuïdes en 12 unitats convivencials de 10 persones, amb la intenció d’afavorir el contacte i la integració entre les persones usuàries. 

Roger Cerdà va concretar que l’expedient administratiu per a la construcció de la nova residència ja està en marxa, donat que ja s’han habilitat uns terrenys dotacionals en el sector Pereres, junt amb una zona residencial i de serveis, de manera que el concessionari assumirà el cost de l’obra a canvi d’explotar el servei durant un ampli període temporal. Açò permetrà dotar a la ciutat d’un servei necessari sense cap cost per a l’Ajuntament. 

Durant el debat, l’alcalde va destacar altres mesures del programa electoral, com la creació de nous parcs bio saludables als jardins de Xàtiva, les actuacions d’accessibilitat en edificis públics, com el projecte de reforma de la Casa de la Ciutat per a millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica, subvencionat amb 3 milions de € dels Fons Europeus Next Generation. 

Pel que fa a subvencions europees, Cerdà també es va referir als 600.000 € concedits per a iniciatives de mobilitat, que suposaran la instal·lació de 35 passos de vianant elevats a les vies urbanes i la pacificació del trànsit en l’entorn de l’església dels Sants Joans, a Santa Clara i a l’eix plaça de la Seu – Corretgeria. El candidat a alcalde també va fer menció a l’ampliació del servei de bus urbà per connectar l’hospital amb la zona de Sant Feliu i Hort de Mora, i per acostar el servei als centres comercials. 

En matèria de benestar social, Cerdà va afirmar que «les polítiques per a les persones són prioritàries», i va destacar l’increment del pressupost en benestar social, que s’ha multiplicat per 4, o el servei d’ajuda a domicili que s’ha multiplicat per 2. Altres dades oferides per l’alcalde van ser que hi ha 375 persones majors de 65 anys participant en activitats esportives municipals o les 70 dones que participen en programes d’alfabetització digital a la Casa de les Dones.