El govern central pretén retenir i gestionar els estalvis municipals

Segons han expresat des de l’Ajuntament de La Font de la Figuera, la proposta del govern central de retenir i gestionar els estalvis municipals pels anys de bona gestió i contenció és una molt mala notícia perquè tira per terra les polítiques responsables dels governs municipals en temps de majors dificultats i pitjors contratemps. Esta mesura a més, impediria a l’ajuntament prendre mesures de caràcter social i econòmic, especialment en este any que s’esdevé tan complicat. 

La Llei d’Estabilitat Pressupostària s’ha mantingut vigent des de l’any 2011 i continua afectant negativament la capacitat d’inversió dels ajuntaments i, en conseqüència, impedeix millorar en el benestar de les persones. 

Pel que fa a la Font de la Figuera, l’alcalde Vicent Muñoz considera que: “No només és injust sinó que ens sembla que és un càstig a qui hem gestionat correctament, i es premia a qui ho ha fet malament”. En eixe sentit l’alcalde es pregunta: “Per què no es reclamen els diners del rescat de la banca?” com a alternativa a les mesures que vol implementar el govern central.

Així doncs, el mateix alcalde continua afirmant que: “Defensarem els nostres interessos com a poble, pensant sempre en les persones que vivim i volem conviure a la Font de la Figuera”.

El govern municipal proposarà en la pròxima reunió de portaveus buscar el consens de tots els grups municipals perquè siga un acord unànime.