Es despleguen controls aleatoris en les principals vies d’accés i es tallaran camins i vies secundàries

L’Ajuntament de Xàtiva va albergar passat divendres una reunió per tal de coordinar el dispositiu de tancament perimetral de la ciutat, en la que van participar els responsables dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat presents a Xàtiva (Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local), així com també l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez.

«Hem acordat la logística i els mitjans necessari per tal de fer controls d’accés tant aleatoris com fixos a les entrades i eixides de la nostra població», va manifestar el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner. 

Els diferents cossos i forces de seguretat s’estan repartint entre els diferents controls als principals accessos de la ciutat, i s’ha fixat una nova reunió per a aquesta setmana per tal de valorar i fer un seguiment de les mesures adoptades.

Cal remarcar que el tancament perimetral correspon al seu terme municipal, pel que en ell s’emmarquen també les pedanies de Sorió, Torre de Lloris i Annauir i els disseminats de Bixquert i Carraixet, que formen part de Xàtiva.

Tot i que els desplaçaments dins del terme municipal no estan restringits, Giner ha fet una crida per tal de reduir la mobilitat al màxim, tractant d’aconseguir així una major eficàcia en les mesures adoptades per la Generalitat Valenciana.

Tancament de vies

L’alcalde Roger Cerdà va compareixer posteriorment en roda de premsa per tal d’anunciar les vies que romanen tancades i les que estan obertes amb controls aleatoris.

Altres mesures

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà també va manifestar que s’està treballant des de ja en altres mesures complementàries com ara programes d’ajudes per als negocis que han hagut de tancar per les mesures establertes, que es farà públic en breu i que dependrà del temps que estiga tancada la ciutat.

També s’està en contacte continu amb el centre de salut d’Ausiàs March, on actualment hi ha una càrrega de treball important, i amb el qual s’ha acordat continuar amb la cessió del Centre de Majors del Barri Nord Oest -on des d’octubre s’està vacunant contra la grip- per tal de poder realitzar PCR o les vacunacions contra la Covid-19 una vegada acabe la campanya de vacunació contra la grip.