Es valoraran diferents aspectes entre els que es troba la realització d’activitats derivades de la situació d’emergència per la Covid-19

La Junta de Govern municipal celebrada el passat dilluns va aprovar les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria de participació ciutadana pel que fa a la convocatòria i concessió de subvencions destinades a les associacions veïnals de Xàtiva.

-Aquestes ajudes estan destinades a enfortir i promoure les activitats organitzades des del propi moviment associatiu veïnal, implicant a la ciutadania en l’organització i posada en marxa de projectes que milloren la qualitat de vida de la població, a més de crear cultura participativa amb propostes formatives.

Per a la convocatòria es valorarà, entre altres aspectes, l’arreplegada de l’opinió veïnal en relació als serveis municipals, l’organització de projectes interassociatius, la realització d’activitats adreçades a la població infantil i juvenil, la incorporació de criteris i aspectes igualitaris, i com a novetat, la realització d’activitats derivades de la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

La regidora de Participació Lena Baraza ha afirmat que amb aquesta subvenció es pretén, més enllà d’ajudar econòmicament a les entitats veïnals, posar en valor l’aportació que fan les associacions al conjunt del municipi, i al mateix temps facilitar i promoure aspectes com la igualtat, l’educació per a la participació ciutadana o el treball interassociatiu als seus projectes.

Les bases d’aquesta convocatòria seran publicades al web www.xativa.es i es podran sol·licitar a l’àrea de Participació Ciutadana (participacio@ayto-xativa.es o al telèfon 96 228 98 47). Podran beneficiar-se les associacions de veïns i veïnes amb domicili fiscal a Xàtiva i el termini per a presentar les sol·licituds serà del 14 al 30 de setembre de 2020.