La proposta, emesa davant la incertesa dels propers mesos amb la pandèmia, ha rebut el recolzament de totes les forces polítiques

L’Ajuntament de Xàtiva va aprovar passat divendres en la comissió informativa d’Hisenda la suspensió de l’aplicació de la taxa de les terrasses per a aquest any 2020, una proposta que va estar recolzada per unanimitat de totes les forces polítiques.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, va emetre una proposta d’inici d’expedient per a la bonificació del 100% en la taxa d’ocupació de via pública, degut a la previsió per al segon semestre de 2020, en el que van a continuar en major o menor mesura les restriccions a l’obertura d’establiments i al seu aforament, provocades per la crisi sanitària, i sent el sector HORECA (Hostaleria, Restaurants i Cafeteries) un dels més perjudicats.

«Aquesta era una proposta que ja va avançar l’alcalde i ara hem buscat la manera de donar-li viabilitat jurídica», va manifestar Reig, qui va incidir en que «serà una gran ajuda per a tot el sector de l’hostaleria de Xàtiva, que ho ha passat molt malament durant els mesos de confinament, i esperem que es puga reprendre l’activitat de cara al 2021». El regidor d’Hisenda també va voler agrair el recolzament de la proposta per part de totes les forces polítiques.

Cal recordar que el passat mes d’abril ja es va emetre un decret d’alcaldia en el que s’anunciava la revocació de les autoritzacions d’ocupació de via pública així com de les cartes de pagament, emplaçant-se a la fi de l’Estat d’Alarma i a la reobertura dels establiments per a reformular la taxa a abonar per a l’actual exercici. Finalment, degut a la incertesa dels propers mesos, s’ha decidit anul·lar definitivament el pagament de la taxa per a tot l’any 2020.