El regidor Ignacio Reig respon a les acusacions del Partit Popular referents a les obres de l’ermita del Puig

Ahir dijous, el regidor d’obres i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva va anunciar al magazín d’Xtradio que el departament es troba treballant aquestes setmanes en la reparació de voreres i de la xarxa d’aigua potable en els carrers Cerdan de Tallada, Pere IV, Canonge Cirujeda i carrer Ximen de Tovia; entre les Avingudes República Argentina i Gregorio Molina. La zona posseeix un paviment defectuós i a més presenta un encintat enfonsat en algunes zones.

Les obres que s’estan realitzant, amb un pressupost de 73.350 euros, consisteixen en l’ampliació de la vorera d’aquests carrers com a mesura de pacificació del tràfic rodat i de dotació de major seguretat per al vianant en els encreuaments de la calçada en les cantonades de República Argentina amb Pere IV i en la trobada amb l’Avinguda Gregorio Molina.

En la resta dels encreuaments amb altres carrers no s’han ampliat les voreres tenint en compte que aquesta zona pertany al tradicional circuit urbà de la carrera de motociclisme que se celebra a Xàtiva durant la Fira d’Agost, en consideració amb la seguretat dels participants d’aquesta prova.
Entre les diferents accions que s’estan efectuant es troben demolicions de les voreres afectades, col·locació d’instal·lacions provisionals d’aigua en façana, excavacions, instal·lacions de fontaneria, sanejament, revestiment de sòls i senyalització i equipament.

El regidor d’Obres Ignacio Reig també va informar que pràcticament s’han reiniciat totes les obres que es trobaven parades a Xàtiva a conseqüència de l’Estat d’Alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19. A més l’ajuntament ja està autoritzat per portar a terme licitacions importants com la redacció del projecte del col·legi el Pla de la Mesquita i la rehabilitació del consultori de l’antic hospital. Obres que estaven realitzant-se a la Plaça Espanya i també a la sala d’impulsió d’aigües potables o les de l’ermita del Puig, entre altres, i la pròxima setmana s’iniciaran les obres de construcció de l’edifici polivalent que se situarà al col·legi Attilio Bruschetti.

Pel que respecta a les obres de l’ermita del Puig, el regidor Ignacio Reig va respondre a les acusacions que realitzava el PP de Xàtiva, denunciant sobrecostos i retards en les obres de rehabilitació.

A més hui divendres s’inicien les obres de reparació de la carretera CV-620, a la zona de Bixquert, i s’han acabat les intervencions del pont de la Cova Negra i del camí de la Granja.