Es manté el tancament de les instal·lacions municipals a excepció de la Casa de la Ciutat i el cementeri

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha signat aquest matí un ban municipal per informar a la ciutadania al voltant de les noves mesures adoptades per la Generalitat Valenciana per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i de les mesures addicionals establides per l’Ajuntament. El text del ban és el següent: 

XATIVINES I XATIVINS,

Com a conseqüència de la situació de la pandèmia per COVID-19 a la ciutat, la Generalitat Valenciana ha decretat noves mesures:

Queda anul·lat el tancament perimetral de Xàtiva, a partir de les 0 hores del 21 de gener de 2021.

Es decreta el tancament d’establiments d’hostaleria i restauració; de centres recreatius de majors i de joves i de centres on es realitzen activitats festeres tradicionals; d’establiments dedicats a activitats recreatives i d’atzar; d’instal·lacions i centres esportius, excepte competicions internacionals o estatals d’esport professional. Igualment estan suspeses les competicions, activitats i esdeveniments esportius d’àmbit autonòmic o inferior.

Els locals comercials hauran de tancar a les 18 hores, excepte les activitats essencials que són: alimentació, higiene, farmàcies, ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i venda d’aliments per a animals.

Els locals i establiments comercials hauran de reduir al 30% l’aforament total, fins i tot en els seus aparcaments. S’exceptua el comerç d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i centres de veterinària; que reduiran el seu aforament al 50%.

Es manté el tancament de les instal·lacions municipals, a excepció de la Casa de la Ciutat i el cementeri, així com dels centres i clubs socials socials; bars, restaurants i altres establiments d’oci, excepte els de menjar per a portar que ho podran fer fins a l’hora del toc de queda establerta; gimnasos i instal·lacions esportives tant públics com privats i parcs infantils i jardins.

Es manté la limitació de l’aforament en casaments, vetlles, soterrars i cerimònies no religioses fins a un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i de 10 en espais tancats.

Aquestes mesures entraran en vigor a partir de les 0 hores del dia 21 de gener de 2021 i estaran vigents almenys fins a les 23.59 hores del dia 4 de febrer de 2021.

Totes i tots hem de continuar mantenint escrupolosament les mesures de seguretat sanitària, evitant al màxim els desplaçaments i els contactes socials. Confiem en la responsabilitat de la ciutadania i en l’esforç conjunt per a superar aquesta situació.

En Xàtiva, a 21 de gener de 2021