La regidora ha recordat que Xàtiva presta el servei Orienta per a l’assessorament i suport al col·lectiu LGTBIQ+ i als seus familiars

L’Ajuntament donarà visibilitat al Dia de l’Orgull a través de la penjada de pancartes a l’Albereda Jaume I, la il·luminació del Portal del Lleó i de la plaça del Mercat, el canvi del vinil de «Xàtiva Turisme» amb els colors de la bandera de l’orgull i la col·laboració de diferents bars i restaurants que penjaran al seu establiment el cartell LGTBIQ+ friendly.

El 28 de juny a les 20:30 hores tindrà lloc la concentració i lectura del manifest en el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, a càrrec de l’Associació Arc de Sant Martí, mentre que aquesta associació també organitzarà per al dia 2 de juliol a la plaça del Mercat l’espectacle «Art, orgull i dragqueer» a càrrec de Liz Dust, amb posterior sopar de pa i porta a la Casa de la Joventut i actuació d’un DJ organitzat pel Consell de la Joventut.

El Consell de la Joventut també organitzarà els concursos de Cartell LGTBIQ+ i de relats breus amb aquesta temàtica, l’entrega dels quals tindrà lloc els dies 21 juny i 8 de juliol respectivament a la Casa de Cultura.

Segons va destacar la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, “per a nosaltres és molt positiva la participació del Consell de la Joventut en aquestes activitats perquè gran part de la gent del col·lectiu LGTBIQ+ que troba dificultats per la seua situació pertany al grup de gent jove, i com no també de l’Associació Arc de Sant Martí, que des del primer moment treballa pels drets i necessitats del col·lectiu LGTBIQ+”.

La regidora ha recordat que Xàtiva presta el servei Orienta per a l’assessorament i suport al col·lectiu LGTBIQ+ i als seus familiars.

Per la seua part, la integrant del Consell de la Joventut de Xàtiva, Susanna Feliu, va destacar la seua satisfacció “per poder compartir un any més l’organització, perquè som una entitat que representa a la joventut i els joves som plurals i diversos, lluitant constantment pels nostres drets”.

La representant de l’Associació Arc de Sant Martí, Sole Colomer, va agrair “l’oportunitat que ens dóna l’Ajuntament per tal de visibilitzar-nos i la seua implicació en la lluita dels nostres drets” i va convidar a tota la ciutadania de Xàtiva i dels pobles veïns a participar en les activitats programades.