El volum recull un recorregut per la història del recinte, nou col·laboracions i un índex de tots els espectacles

El Gran Teatre de Xàtiva va acollir ahir la presentació del llibre commemoratiu dels vint anys del recinte, coordinat per Agustí Garzó i amb maquetació i disseny d’Alfredo Pardo. El volum és un encàrrec de la regidoria de Gran Teatre.

La regidora, Maria Beltran, va explicar que “sempre es diu que els llibres i les publicacions són història viva, i pense que aquesta publicació serà història viva de tot, o gran part, del que ha succeït en el Gran Teatre aquests 20 anys”.

El llibre, imprès en la impremta Paper Plegat, té 112 pàgines i la seua coberta reprodueix una obra original de l’artista plàstic Juan Daniel Sanz. Es tracta d’una peça escultòrica tallada en fusta que combina elements al·lusius al teatre i a l’aniversari.

“El volum retrata a la perfecció tota l’activitat d’aquests 20 anys; però també el que es realitza al llarg d’un any natural; ja que molta de la programació és fixa tots els anys, i sobretot, amb la col·laboració de la part associativa xativina. I, aquesta part, queda molt patent”, va afegir la regidora de Gran Teatre.

Per la seua part, Agustí Garzó va explicar que “des de 2001, el Gran Teatre és un recinte que sempre està oferint coses a la ciutat. I aquest llibre tracta de mostrar, tot i que de manera resumida, eixa activitat. S’han quedat coses fora, la qual cosa demostra la quantitat d’actes que acull al llarg de l’any. Però el llibre és una història del Gran Teatre si no exhaustiva, sí molt aproximada”.