S’habilitarà el Centre de Majors del Barri Nord-Oest a partir del proper dimarts com a centre de recollida de donacions d’empreses, col·lectius i particulars

L’Ajuntament de Xàtiva està preparant un dispositiu per a canalitzar l’ajuda humanitària dels xativins i xativines, així com de la resta de la comarca, per a Ucraïna.

S’habilitarà el Centre de Majors del Barri Nord-Oest per tal de centralitzar l’arreplegada de totes les necessitats d’ajuda humanitària. La primera arreplegada de material començarà demà dimarts 8 de març i s’estendrà fins al dimecres 16, amb horari de dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 17 a 20 hores.

Hi haurà dues persones coordinadores del servei, procedents del departament de Benestar Social, i al centre de recollida hi haurà voluntaris de consells sectorials i col·lectius de la ciutat, i també de totes les associacions pertanyents al CAPS (Consell d’Acció de Polítiques Socials) de Xàtiva. En aquest sentit, el CAPS ha convocat una reunió extraordinària per a hui dilluns, per tractar aquest assumpte.

També s’ha habilitat el correu electrònic solidaritatxativa-ucrania@ayto-xativa.es per tal de realitzar qualsevol mena de consulta, que també es pot efectuar directament al departament de Benestar Social.

Les empreses i col·lectius que tinguen la intenció de fer grans donacions poden posar-se en contacte amb el número 96 228 98 08 per tal de dur a terme la coordinació, mentre que les persones individuals poden aportar les seues donacions directament al Centre de Majors en l’horari esmentat.

Els materials que es poden donar en el punt de recollida són, de moment, material tèxtil en bones condicions (roba i calçat, mantes, tovalloles, roba interior tèrmica, roba de llit…), d’higiene (tovalloles humides, compreses, kits d’higiene, detergents i productes d’higiene personal…), material de refugi (sacs de dormir, escalfadors, llanternes, piles, bateries, bancs d’energia…) i aliments no peribles (menjar enllaunat, fruits secs, barretes energètiques, aliments per a nadons i aigua potable).