Llibreria la Costera ha estat la guanyadora d’aquesta segona edició dels Premis, seguida per l’Horta del Carlampio i el Centre Dental Moscardó

L’Ajuntament de Xàtiva va entregar el divendres passat els II premis a l’Ús del Valencià en el comerç local de Xàtiva, en un acte que va tindre lloc a la Casa de Cultura amb la presència de l’alcalde, Roger Cerdà.

En total s’han atorgat huit premis entre els comerços que han participat d’aquesta iniciativa, amb una inversió municipal de 4.000 euros. L’acció té com a finalitat potenciar, valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials.

El primer premi, dotat amb 650 euros, ha recaigut en la Llibreria la Costera, mentre que el segon premi ha sigut per a L’Horta de Carlampio (620) i el tercer per al Centre Dental Moscardó (580). El quart premi ha sigut per a l’Acadèmia Rytmus Xàtiva (530) i el cinqué per a Moscardó Golocash (480). La resta de negocis premiats han estat la Senda del Corredor (6é, 430 euros), Confeccions Esplugues (7é, 380 euros) i Segle XVIII (8é, 330 euros).

Per a valorar aquests premis s’ha tingut en compte la retolació (interior i exterior) i el material imprés de l’establiment (cartes i menús diaris, borses comercials, factures i albarans, fullets comercials i publicitaris, etiquetatge, adhesius i embolcalls i publicitat en mitjans de comunicació o associacions, entre d’altres

Cal tindre en compte que les empreses premiades en la convocatòria de l’any 2021 no podien presentar-se a aquesta segona edició del premi, organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la regidoria de Política Lingüística amb la col·laboració de la Diputació de València.

Segons va manifestar l’alcalde, Roger Cerdà, «La intenció de l’Ajuntament és continuar promovent aquesta iniciativa en els pròxims anys, per la qual cosa animem als comerciants a emprar el valencià en els seus locals».