Durant els darrers mesos s’han anat realitzant jornades de formació per executar aquest espai inclòs al Pla de Salut de la CV

L’Ajuntament de Xàtiva ha desenvolupat durant els darrers mesos l’Espai de Participació XarxaSalut del municipi, un espai adherit al Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. Aquest projecte ha consistit en la creació d’un espai de participació, amb la realització de sessions informatives dirigides a les persones que el conformen, tant personal tècnic municipal i regional, com la corporació municipal i el teixit associatiu de la localitat. 

Segons ha manifestat la regidora de Sanitat Xelo Angulo, «Amb aquesta formació el que hem pretés és adquirir coneixements, habilitats i capacitats tècniques per a poder treballar l’acció local en matèria de salut, implementant accions de promoció d’una manera participativa, amb un enfocament d’equitat i de determinants socials». La regidora ha afegit que «aquest projecte sorgeix de la necessitat de formar a les persones integrants en l’Espai XarxaSalut, construint un llenguatge comú i fomentant la participació per a comptar amb punts de vista complementaris i d’intel·ligència col·lectiva». 

L’objectiu fonamental del projecte ha estat la creació i constitució de l’espai de participació de XarxaSalut a la capital de la Costera, el qual s’ha dut a terme amb la incorporació de perspectiva de gènere i també amb el foment de xarxes d’intercanvi d’informació de forma transversal en l’àmbit local des de l’àmbit polític, tècnic i cívic. 

La metodologia, en forma de taller, va permetre aplicar el contingut mitjançant dinàmiques grupals, jocs i exposicions per permetre compartir els coneixements i experiències a partir de l’experiència professional. 

Han participat departaments com ara Sanitat, Urbanisme, Serveis Socials, Joventut, Igualtat, Educació, Cultura, Biblioteca, Participació, Promoció Econòmica, Esports, Policia, Recursos Humans i Transparència; mentre que, pel que fa a les entitats socials, han format part més de 40 associacions d’àmbit veïnal, cultural, social, d’igualtat, esportives, festives, econòmiques i educatives. 

La constitució de l’espai participatiu de XarxaSalut a Xàtiva ve a complementar l’adhesió al Pla de Salut i el compromís municipal de treballar per la salut i el benestar de la població.