Aquest diumenge hi haurà tallers de compostatge domèstic, jocs i activitats amb bicicletes i patinets elèctrics

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva, Reme Sinisterra, ha presentat la programació especial d’actes per commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra el Canvi Climàtic, celebració internacional que tindrà lloc el diumenge 24 d’octubre. Amb tal fi, l’Ajuntament ha organitzat activitats que es duran a terme a l’Albereda Jaume I, en col·laboració amb Creu Roja, el COR-V5 i Decathlon. La jornada començarà a les 11:30 i s’estendrà fins a les 14 hores, temps en què l’Albereda restarà tancada al trànsit. Sinisterra ha qualificat el canvi climàtic com a “un dels desafiaments més importants a què s’enfronta la Humanitat durant aquest segle XXI”.

La regidora ha citat les conclusions de l’informe del panell intergovernamental d’experts sobre el canvi climàtic, d’agost de 2021, en les conclusions del qual s’alerta que a menys que les emissions de gasos d’efecte hivernacle es reduïsquen de manera immediata, ràpida i a gran escala, els objectius de limitació de l’escalfament global seran inassolibles. Amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre la gravetat d’aquesta problemàtica, i sota el lema “És el moment”, s’han programat una sèrie d’activitats dirigides a públic familiar.

Per part de Creu Roja, s’oferiran dinàmiques i jocs per als més menuts i menudes, amb la finalitat de donar a conéixer l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com les accions que es poden dur a terme per aconseguir assolir eixos objectius. El COR realitzarà un taller de compostatge domèstic, amb el qual es transmetrà la importància de gestionar en origen aquest residu, mentre que Decathlon farà una activitat de conscienciació sobre la importància de la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, consistent en un circuit viari amb bicis i patinets elèctrics. A més a més, també s’hi instal·larà un circuit d’educació viària, per on el públic podrà transitar amb aquests vehicles no contaminants.

Sinisterra ha convidat a tota la ciutadania a participar en les activitats.