Entre els objectius específics que es persegueixen està, aprendre a diferenciar les diferents espècies d’aus, comprendre els seus cicles biològics i la seua adaptació als cicles naturals

Demà dissabte, 8 d’octubre, se celebra el Dia de les Aus, les quals són les millors indicadores de l’estat de salut del nostre medi ambient, símbol i qualitat de vida. Amb aquest motiu, la Regidoria de Medi Ambient i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Xàtiva, juntament amb la Societat Valenciana d’Ornitologia i Bosc Primigeni, ha organitzat una activitat per als escolars de Xàtiva que té per objecte la identificació d’aus, mitjançant la realització d’un trajecte que partirà del pàrquing enfront de Les Santes i transcorre per la costa del Castell fins a arribar a la Porta del Socors del Castell. D’aquesta manera es podran observar les aus que habiten el vessant nord i sud del Castell. Així mateix, s’introduirà als assistents en el coneixement de la flora i rèptils comuns de la zona.

Entre els objectius específics que es persegueixen està, aprendre a diferenciar les diferents espècies d’aus, comprendre els seus cicles biològics i la seua adaptació als cicles naturals. Analitzar la seua dependència del mitjà en el qual viuen i les conseqüències derivades dels canvis en el mateix a causa de l’activitat humana. Per al desenvolupament de l’activitat és recomanable assistir amb prismàtics, i guia d’aus.