L’actuació es va iniciar el passat mes d’agost dins del programa ARRU

Hui divendres s’ha reobert la Plaça Pintor Climent en les immediacions de la Plaça Sant Jaume després d’alguns mesos de treball en els que s’ha reconfigurat l’espai urbà per a convertir-lo en zona per al vianant.

L’actuació es va iniciar el passat mes d’agost dins del programa d’Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) degut a la necessitat plantejada de millorar els espais urbans degradats del municipi i poder gaudir d’un espai públic de qualitat per al veïnat, especialment per als més menuts. En aquest cas s’ha condicionat l’extrem sud del carrer Pintor Climent, el final del carrer Pintor Perales i Portal de la Granja.

Les obres, amb una inversió total de 130.000 euros, han suposat la millora de la il·luminació i la reordenació del trànsit, canviant el sentit circulatori per a que l’espai de la plaça siga únicament d’eixida als vehicles residents en els carrers Pintor Climent i Pintor Perales. D’altra banda, també s’ha realitzat la instal·lació d’arbrat, mobiliari urbà, així com una zona destinada al joc per als més menuts, d’entre 0 i 3 anys. L’última de les zones és un atzucac en el que s’ha de donar accés rodat a les entrades d’aparcament, amb més amplitud, podent suportar així una activitat més lliure per a l’infant. Per a tal fi s’han instal·lat a la plaça cadires giratòries organitzades al voltant de taules, així com bancs i zones per a albergar jocs.