L’accés serà gratuït per als veïns i veïnes de Xàtiva que disposen de carnet de la Biblioteca municipal i per als menors de 8 anys

L’Ajuntament de Xàtiva agruparà en una entrada única la visita als diferents espais turístics de la ciutat, amb la qual es podrà accedir al Castell de Xàtiva i als Museus de l’Almodí i de Belles Arts, complementant així els accessos a l’Espai Borja i a l’Antic Convent de Sant Domènec. Aquesta entrada unitària serà efectiva i es posarà en funcionament una vegada s’aproven i entren en vigor les noves ordenances fiscals de cara al proper any 2021.

El preu d’aquesta entrada única serà de 6 euros, amb els quals es tindrà accés a tots els espais esmentats, i hi haurà també un preu reduït de 4 euros per a jubilats i persones amb carnet jove així com també per a grups nombrosos i agències turístiques. A més a més, tant els menors de 8 anys com tots aquells que tinguen el carnet d’usuari de la Biblioteca de Xàtiva podran accedir gratuïtament.

«La intenció és captar a tots aquells turistes que acudeixen al Castell, per a que amplien la seua visita i es queden a descobrir tot el que aporta el nostre centre històric» ha manifestat la regidora de Turisme, Raquel Caballero. 

D’altra banda, s’ha adjudicat el contracte per a la col·locació de torns per a l’accés al Castell Menor i Castell Major de Xàtiva. Es tracta d’un sistema amb lectura electrònica dels diferents tipus d’entrades per tal de millorar la rapidesa a l’hora d’iniciar la visita, a més d’oferir en temps real les diferents estadístiques vinculades a l’aforament i als visitants, com ara l’edat, la procedència, el temps dedicat a romandre en la fortificació, etc.

Aquest torns permetran a més el lliure accés a alguns espais de la fortalesa com ara el pati d’armes o la Porta dels Socors, que arreplega el trànsit de senderistes entre la Solana i la Costa del Castell.