El consistori supera les 100 contractacions des de l’inici de la pandèmia el passat mes de març

L’Ajuntament de Xàtiva incorporarà a 50 nous treballadors municipals durant el proper mes d’octubre, a través de tres programes: Avalem Joves, Avalem Experiència i el Programa de Polítiques Inclusives. En total, des de l’inici de la pandèmia, un total de 106 persones han estat contractades per a reforçar els serveis municipals.

D’una banda està prevista la contractació de deu persones per tal de fer front a l’augment de les tasques provocades per la Covid-19, amb la creació d’una brigada que s’encarregarà de desinfectar els espais públics així com mercats, locals municipals i altres infraestructures de la ciutat. Es tracta d’un oficial i de nou peons de neteja, i l’oferta -d’una durada de sis mesos i jornada completa- està destinada a persones d’almenys 30 anys d’edat desocupades com a conseqüència de la conjuntura derivada per la Covid-19.

D’altra banda, l’Ajuntament de Xàtiva també ha sol·licitat a Labora la contractació de 22 persones mitjançant el programa Avalem Joves, que hauran d’estar inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat Valenciana (a través de Labora). S’han sol·licitat diferents perfils per cobrir diferents àrees com ara Informàtica, Promoció Econòmica, Biblioteca, Turisme, Arxiu, Cultura, Teatre, Benestar Social, Esports,Joventut, Educació, Sanitat o Urbanisme. 

Entre les titulacions demandades estan tècnics en microinformàtics i xarxes, tècnics en administració i finances, tècnics en turisme, tècnics superiors d’animació sociocultural (TASOC), auxiliars d’ajuda a domicili, educadors socials, tècnics d’animació socioesportiva, i tècnics superiors en edificació i obra civil. La durada d’aquests llocs de treball serà de dotze mesos, a jornada completa.

A més a més, el proper mes d’octubre també s’incorporaran 18 nous treballadors del Programa de Polítiques Inclusives (PI), impulsat i gestionat des del departament de Benestar Social. Cal recordar que aquest programa està emmarcat en el Pla Local de Reactivació Social i Econòmica «Reactivem Xàtiva», i compta amb un pressupost de 500.000 euros destinats a donar treball Aquest any a seixanta persones en risc d’exclusió social i amb circumstàncies socials, laborals i econòmiques específiques, durant el període d’un any.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat al respecte que “és un moment complicat per a l’ocupació i des de l’Ajuntament  es farà tot el possible per donar el màxim suport a les persones aturades, les que han perdut el seu lloc de treball per la pandèmia, i també a les persones joves que busquen el seu primer lloc de treball.”