El SEPE aportarà una subvenció de 122.079 euros per al Conveni Agrícola 2023 amb els quals es contractarà a 28 peons i 6 capatassos per un període de dos mesos

L’Ajuntament de Xàtiva incorporarà 34 nous treballadors durant els pròxims mesos gràcies al Conveni Agrícola 2023, el qual compta amb una subvenció de 122.079 euros per part del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), mentre que altres 3.883,16 euros seran aportats per part municipal. 

Aquest conveni busca pal·liar la desocupació agrícola eventual mitjançant projectes per tal de garantir als treballadors i treballadores un complement de renda, mitjançant Plans Especials d’Ocupació en zones rurals deprimides. A més, durant els mesos d’estiu, no es coincideix temporalment amb les campanyes agrícoles de la ciutat, proporcionant al mateix temps ocupació a treballadors i treballadores eventuals en les èpoques de menor activitat. 

D’aquesta manera s’incorporaran 28 peons i 6 capatassos durant un període de 2 mesos per tal de dur a terme tasques agrícoles com ara neteja, desbrossament i reparació de camins rurals ubicats al terme municipal de Xàtiva.