L’alcalde ordena la personació de l’Ajuntament en qualitat de perjudicat per uns fets ocorreguts durant l’etapa de governs del PP

L’Ajuntament de Xàtiva s’ha personat en la causa penal oberta en el Jutjat d’Instrucció nº 18 de València, on s’investiguen presumptes delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació, frau en la contractació pública, suborn i falsedat documental, en relació amb el període en què Alfonso Rus presidia l’Olímpic, al mateix temps que era alcalde de la ciutat pel Partit Popular i president de la Diputació de València. Es tracta d’una peça separada del cas Imelsa, on s’investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals pagades per empreses concessionàries contractades per l’Ajuntament a través d’una trama de factures falses utilitzant el club de futbol. 

L’Ajuntament de Xàtiva s’ha personat en la causa en qualitat de perjudicat, ja que està legitimat com a garant de la defensa dels interessos de la ciutadania i té la resolta voluntat de reclamar pels possibles danys ocasionats a les arques públiques municipals, podent proposar noves diligències d’investigació, a més de participar de les investigacions que ja estan obertes. 

En aquest sentit, el passat 8 de maig, l’alcalde Roger Cerdà va ordenar la personació i l’exercici d’accions en defensa dels interessos patrimonials de l’Ajuntament de Xàtiva en relació amb el procés judicial penal per finançament il·legal del CD Olímpic. Cerdà ha declarat que “ens personem en aquest nou cas per defensar els interessos de la ciutadania de Xàtiva, de la mateixa manera que ho hem fet en els processos judicials pels sobrecostos de la plaça de bous o de la Ciutat de l’Esport”, obres de construcció de grans infraestructures municipals dutes a terme durant l’etapa de governs del PP que s’han saldat amb importants sobrecostos respecte del pressupost inicial en ambdós casos.

En el cas de la plaça de bous, cal recordar que el pressupost de partida era de 6 milions d’euros, però posteriorment s’encadenaren modificats d’obra que elevaren el cost final fins a quasi 12 milions d’euros, un 100% de sobrecost. 

Pel que fa a la Ciutat de l’Esport, el seu pressupost inicial era de 7,7 milions d’euros, mentre que el cost total de la instal·lació se situa a prop dels 13 milions d’euros, amb un sobrecost d’aproximadament el 60%.