El consistori aposta per reduir notablement les restriccions davant la millora de les xifres

L’Ajuntament de Xàtiva ha emés un ban per informar de les noves mesures locals per fer front a la COVID-19. Aquestes mesures entraran a les 00:00 hores de demà dimecres 3 de març i estaran vigents fins a les 23:59 hores del dia 14 de març de 2021. Cal destacar que, davant la clara millora de les xifres de la pandèmia a la ciutat, s’alcen diverses suspensions i es reobrin gran part dels edificis i espais municipals.

Aquest és el text complet del ban:

ROGER CERDÀ BOLUDA

ALCALDE DE XÀTIVA

XATIVINES I XATIVINS:

Front a la millora de la situació de la pandèmia per COVID-19 a la ciutat, a les noves mesures dictades per la Generalitat Valenciana i apel·lant a la màxima prudència, FAIG SABER:

S’alça la suspensió de les activitats de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i lúdic- festiva al terme municipal de Xàtiva.

S’ordena la reobertura a el públic de la Casa de Cultura, Casa de la Joventut, Casa de les Dones, Sant Domènec, Arxiu Municipal de Xàtiva, CCX, poliesportiu Les Pereres, camps de futbol Murta i Paquito Coloma, pavellons de Voleibol i Francisco Ballester, Oficina de Turisme, Espai Borja, museus de l’Almodí, de Belles Arts i del Corpus, Gran Teatre, pista esportiva d’Annauir, locals socials d’Annauir i Sorió i dependències municipals del carrer Engai. La Biblioteca Municipal continuarà oberta amb les limitacions actuals.

Continuen tancades les pistes esportives d’Ausiàs March i plaça de la Constitució (Carme), el JOC, els centres de majors de la Plaça Roca i d’Abu Masaifa, el centre social de Torre Lloris, el Museu Faller, el Skate Park i el Castell de Xàtiva (aquests tres últims per obres).

Els espais que reobren ho faran a el 50% del seu aforament, excepte el Gran Teatre, l’auditori del CCX, el saló noble de la Casa de la Cultura i l’auditori de Sant Agustí, que ho faran al 30% d’aforament.

S’alça la suspensió de les autoritzacions i les cessions d’espais municipals atorgades a particulars, associacions i col·lectius ciutadans de qualsevol naturalesa.

Els parcs infantils i jardins obriran des de les 6,00 a les 22,00 hores. Els espais esportius es regiran per la normativa autonòmica.

Es manté la limitació de l’aforament en casaments, vetlles, soterrars i cerimònies no religioses fins a un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i de 10 en espais tancats.

L’ús de les seus festeres no podrà superar el número màxim de quatre persones i per a activitats referents a les funcions pròpies de gestió i administració. En cap cas estaran obertes a el públic.

Aquestes mesures entraran en vigor a les 00,00 hores del dia 3 de març de 2021 i estaran vigents fins a les 23,59 hores del dia 14 de març de 2021.

Els nostres comportaments individuals faran possible avançar en la lluita contra la pandèmia. Preguem a totes les veïnes i veïns que perseveren en el comportament exemplar del conjunt de la ciutadania i agraïsc l’esforç encomiable de tots els sectors de la societat. Junts ho aconseguirem.

En Xàtiva, a 2 de març de 2021