També es podrà visitar una exposició de cartells històrics de Fira al Museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança

El regidor de Fira Pedro Aldavero ha confirmat que hi haurà un parell d’activitats programades per part de l’Ajuntament de Xàtiva per tal de suplir la suspensió de la Fira d’Agost 2020, com a conseqüència de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 que ha obligat a extremar les precaucions i evitar actes i esdeveniments en els que es puguen produir aglomeracions.

El mateix regidor informava a grans trets sobre les dues cites, destacant que seran dos actes simbòlics en els quals s’evitaran les massificacions a conseqüència de la situació en la que ens trobem.

Tal i com ha informat el regidor de Fira, a partir de hui dijous es podrà visitar al Museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança l’exposició de cartells de Fira, que estarà repartida en dues sales. En la primera d’elles trobarem una selecció dels cartells més antics i històrics de la festivitat local, des de finals del segle XIX fins als anys 40 i 50 del darrer segle; mentre que a l’altra sala es podrà gaudir d’una selecció dels cartells més emblemàtics amb signatura de reconeguts artistes com ara Heras, Boix, Armengol i Genovés. En total vora una quarantena d’obres que es podran veure fins a principis del proper mes de setembre.

La segona de les cites que serà la nit del 14 al 15 d’agost es realitzarà la disparada d’un castell de focs artificials, a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer, a les 12 de la nit des del pàrquing del Pavelló Francisco Ballester per tal de poder gaudir de l’espectacle des de la distància.