L’alcalde i la regidora de Joventut presenten el document que compta amb huit línies estratègiques

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Joventut Lena Baraza van presentar ahir les línies generals del Pla Millenial 2021-2025, que va ser aprovat en el plenari municipal celebrat el passat dissabte per unanimitat de tots els partits polítics.

El Pla, que té la intenció de millorar l’ocupació juvenil de la ciutat, comptarà amb una inversió en aquest any 2021 d’un total de 242.300 euros, dels quals 210.000 seran aportats mitjançant el Pla Reactivem Xàtiva i els altres 32.300 procediran del Marc Pressupostari Ordinari de 2021.

“Pretenem que Xàtiva siga una ciutat d’oportunitats per als joves. En aquest moment estem en una situació de crisi com a conseqüència de la pandèmia, i això afecta especialment als nostres joves que vénen patint diferents crisis”, ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

La regidora de Joventut, Lena Baraza, ha manifestat per la seua part que “aquest és el Pla de l’Ajuntament de Xàtiva per a la millora de l’ocupació juvenil i la creació de noves oportunitats laborals, que naix a partir d’aquell estudi sociològic que vam desenvolupar en 2019 i del qual van participar al voltant de 1.400 persones”.

El Pla Millenial contempla huit línies estratègiques i 28 accions a desenvolupar mitjançant la col·laboració públic-privada per al foment de la inserció laboral del col·lectiu jove tant qualificat com no qualificat.

Les línies estratègiques a desenvolupar són l’educació, formació, participació i drets laborals; emprenedoria, idees i cultura empresarial; retenció, retorn i captació de talent jove; inserció laboral per a l’experiència i la igualtat d’oportunitats; espai d’impuls de start-ups per a l’atracció d’inversions, creixement empresarial i diversificació del teixit productiu; reforç i diversificació de l’economia tradicional des d’una perspectiva jove; orientació i informació; i igualtat d’oportunitats laborals entre homes i dones joves.