Recentment s’ha actuat a l’Avinguda Ausiàs March i al carrer la Reina, i les actuacions sumen una dotzena en els darrers mesos

L’Ajuntament de Xàtiva ha adaptat en els darrers mesos fins a una dotzena de passos de vianants a diferents carrers i avingudes de la ciutat, per tal de millorar l’accessibilitat i la seguretat.

Recentment, s’ha dut a terme una d’aquestes actuacions a l’Avinguda Ausiàs March, enfront del parc infantil, i es troba finalitzant-se en aquests moments altra al carrer la Reina. La intervenció es basa en la col·locació de paviment podo tàctil i en pendent, per tal de salvar el desnivell existent. El paviment podo tàctil conté un relleu particular incorporat al sòl perquè les persones invidents puguen detectar-lo i reconéixer-ho com un senyal d’alerta o precaució, ja que quan l’usuari el toca amb els peus o el bastó reconeix la textura i entén que està davant d’un obstacle, canvi de nivell, escala o pas de vianants.

Altres passos de vianants adaptats en els darrers mesos han sigut els dels carrers Portal de la Granja, Cardenal Serra, Acadèmic Maravall, Àngel Lacalle, Avinguda de la Murta, Dos Molins, Decathlon, Pintor Jacomart, Polígon La Vila (entre la Ciutat de l’Esport i el centre comercial la Vila), Avinguda de la Ribera i Humanista Lluís d’en Fenollet.