A la mateixa van assistir representants municipals i del sector privat, i es van marcar els primers passos per implantar el Pla Estratègic de Turisme

El divendres passat, l’Ajuntament de Xàtiva va albergar la primera reunió de la Comissió Mixta de Turisme, a la qual van assistir la regidora Raquel Caballero junt amb personal municipal, representants turístics del sector privat i representants de les associacions comercials i hostaleres de la ciutat. 

En aquesta reunió es van tractar les diferents estratègies i actuacions a implementar pel que fa al Pla Estratègic de Turisme, i també les valoracions i opinions del sector privat al respecte, amb la finalitat de treballar conjuntament, tant en la presa de decisions, com en la implantació de les actuacions. A més a més, també es van analitzar els resultats d’accions ja realitzades com ara la Fira Borja, de la qual el sector es troba plenament satisfet, i també es van abordar accions de millora a implementar en el futur. 

A la reunió també es va parlar de la col·laboració en la creació d’experiències entre el mateix sector, per a poder estructurar i comercialitzar productes i assistir a workshops en fires especialitzades, amb la intenció de convertir Xàtiva en un destí turístic intel·ligent. 

A més a més, també es va designar la Comissió Tècnica Intermunicipal com a òrgan multidisciplinar per a disposar d’una visió àmplia i integradora de les necessitats de la ciutat, complementant així la Comissió Mixta de Patrimoni. 

Segons va explicar la regidora de Turisme, Raquel Caballero, «La decisió de convertir-se en un destí turístic intel·ligent suposa establir una estratègia que revaloritze el destí i promoga un augment de la seua competitivitat; un millor aprofitament dels seus atractius històrics, naturals i culturals; la millora en l’eficiència dels serveis turístics; l’impuls del desenvolupament sostenible; l’accessibilitat universal; i les tecnologies de la informació i la comunicació». La regidora va afegir que «amb això es contribueix a la millora de l’experiència del turista, però també aporta un increment en la qualitat de vida dels residents i la creació de sinergies positives entre els diferents agents de la cadena de valor del sector».