Rebeca Torró anuncia increments pressupostaris en les polítiques autonòmiques de recolzament al comerç

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha creat el Dia del Comerç Local, efemèride que se celebrarà el proper 25 d’octubre. Ahir, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, i la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí, va visitar l’Ajuntament de Xàtiva per a presentar aquesta campanya.

L’alcalde Roger Cerdà va agraïr l’elecció de Xàtiva com a marc de la presentació d’aquesta campanya de promoció del comerç, al qual ha qualificat com al “sector econòmic més important de la ciutat”. L’alcalde va aprofitar la presència de la secretària autonòmica i de la directora general per a destacar algunes accions a nivell local, com ara els bons de consum.

Per la seua banda, Rosana Seguí va explicar que la creació del Dia del Comerç Local respon a una iniciativa conjunta de la Generalitat, Confecomerç i Unión Gremial per a posar en valor “tot allò que el comerç local ha estat fent en favor de la societat, de l’economia i del territori”.

Per últim, Rebeca Torró va agraïr “l’aposta de l’Ajuntament pel comerç de la ciutat i per adherir-se a les distintes iniciatives que des de la Generalitat s’han anat convocant en aquest període de tanta dificultat, doblant les quanties d’aquestes convocatòries”. La secretària autonòmica va manifestar que “el comerç local és sinònim de sostenibilitat, de reducció d’emissions de CO², sinònim de tracte directe; per això, des de la Generalitat Valenciana, estan convençuts que cal estar al costat del nostre comerç”.

Torró ha avançat que els pressupostos de la Generalitat per a 2022 incrementaran els fons destinats al comerç: “venim d’una època molt complicada i 2022 serà l’any de la recuperació econòmica; per això anem a continuar apostant pels bons al comerç que incentiven el consum”. Així mateix, la secretària autonòmica ha anunciat increments pressupostaris en línies d’inversió en mercats municipals i establiments comercials, recuperant les subvencions a les obres de millora en aquestes instal·lacions.