L’ajuda total d’aquest 2020 ascendeix a 237.000 euros i l’altra meitat s’abonarà durant el mes d’octubre

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet efectiu el pagament de la primera meitat de les subvencions destinades als clubs i associacions esportives de Xàtiva d’aquest exercici 2020, que ascendeixen a un total de 237.000 euros, tal i com estava previst a les bases elaborades per la Junta Rectora del Consell Esportiu Municipal.

Com ja es va informar fa algunes setmanes, l’Ajuntament atorga aquest primer pagament en el primer trimestre de l’any per tal de permetre als clubs i associacions esportives tenir liquiditat per afrontar despeses bàsiques com el pagament d’arbitratges o de les llicències federatives, fet que s’ha vist agreujat degut a la paralització total de l’activitat esportiva des de fa un mes, provocada per la crisi sanitària de la Covid-19.

En aquest sentit, el pressupost es reparteix en diferents línies de subvenció. D’una banda 16.000 euros es destinaran a clubs, associacions esportives i centres escolars inscrits participants i organitzadors en la fase municipal dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana 2019-2020 (línia A), mentre que altres 71.000 euros es convertiran en ajudes a clubs i associacions en categories nacionals (línia B). 137.000 euros es destinaran en la línia C a l’activitat esportiva i social dels clubs i associacions esportives de Xàtiva en 2020, i per últim, 13.000 euros (línia D) serviran per finançar la participació oficial en campionats d’Espanya i/o en campionats internacionals d’esportistes fins a 18 anys.

És indispensable que els clubs i associacions que reben aquestes subvencions hagen justificat l’ajuda concedida, si escau, de l’any anterior, podent optar a elles tots aquells que estiguen inscrits en el registre d’Associacions de Xàtiva, pertanyen a la Coordinadora d’Associacions Esportives de Xàtiva durant un mínim de dos anys (exceptuant la línia A), integren a esportistes amb llicència esportiva o per la Generalitat Valenciana a través dels Jocs Esportius i no tenen cap deute pendent. Les sol·licituds són avaluades per una Comissió composta pel president del Consell Esportiu Municipal (CEM), la secretaria delegada del CEM, l’interventor/a municipal i la unitat administrativa del CEM.

A més a més, les entitats han de comunicar les subvencions d’altres entitats del sector públic que tinguen concedides, amb la intenció d’aplicar la màxima coherència en les actuacions de les diferents entitats del sector públic evitant qualsevol tipus de solapament.

El pagament del 50% restant de la subvenció serà abonada en octubre d’aquest any 2020, prèvia justificació del 100% de la mateixa.