Creixerà l’aportació per a activitats culturals, educatives i esportives i es destinarà una partida copiosa a polítiques d’igualtat

El ple de Vallés, celebrat ahir, va aprovar el projecte del pressupost 2023 amb els vots favorables de l’equip de Govern. El pressupost municipal creix quasi 200.000 euros, malgrat que s’ingressara menys per la baixada de l’IBI que es pretén aprovar. El que si creixeran seran les aportacions de Diputació i Conselleria, junt amb les licitacions de bars municipals i habitatges municipals, que permetran arribar a vora 200.000 euros d’ingressos. 

Amb aquest increment es podran finançar subvencions per a la rehabilitació i reforma d’habitatges en el nucli antic el 2023 i així reanimar i fomentar la compra i rehabilitació d’habitatge en eixa zona. Creixerà l’aportació per a activitats culturals, educatives i esportives i es destinarà una partida copiosa a polítiques d’igualtat. També augmentaran les partides destinades al manteniment d’infraestructures i locals públics i a benestar social. 

El ple ha aprovat, per unanimitat, el pla de responsabilitat social, i amb els vots a favor l’equip de Govern, rebaixar el tipus impositiu de l’IBI del 0,69 al 0,56 

Per altra banda, i per unanimitat, s’han admés les al·legacions de l’associació de caravanes a l’ordenança de mobilitat urbana sostenible i una moció en favor de l’educació musical.