Passat dimarts es confirmava l’existència de 6 positius 

L’Ajuntament de Vallada ha informat mitjançant les seues xarxes socials de la detecció d’un brot de 6 contagiats de COVID-19 a la localitat. Segons informa el consistori divendres 24 de juliol es va detectar el primer cas positiu de coronavirus i de manera urgent diumenge 26 es van fer les proves PCR a tots els contactes de l’afectat, donant com a resultat dimarts passat, 6 contagiats en total.

Davant aquesta situació l’ajuntament també explica que dimecres es van realitzar proves PCR als contactes de tots els cotagiats, a l’espera de tindre els resultats pel moment, i segons marca el protocol, els contagiats romandran 14 dies confinats, tal i com marca el protocol de les autoritats sanitàries.

L’Ajuntament de Vallada vol fer una crida al respecte i privacitat cap als afectats, donar-los suport i evitar qualsevol discriminació o estigmatització. Un gran poble respon de manera solidària sobretot en moments crítics i Vallada ho està fent. 

-A més a més l’Ajuntament de Vallada vol expresar el seu agraïment als veïns i veïnes, al personal sanitari, així com a salut pública de la Conselleria de Sanitat, que estan treballant de forma ràpida i eficaç per donar resposta inmediata i poder controlar el brot de contagis de la població. A més, demanen que la gent siga pacient i prudent, i que no colapsem el centre de salut seguint les indicacions que s’han marcat com cridar per telefon per sol·licitar cita prèvia i esperar la cridada del metge.

Finalment i davant les informacions de les autoritats sanitàries, que molts dels nous casos de contagi tenen el seu origen en reunions familiars, festes de joves, llocs d’oci nocturn i celebracions socials, Vallada informa al seu veïnat que eviten al màxim en estos moments este tipus de reunions i recorda als propietaris de comerços, bars, cafeteries o pubs, que són els responsables de que en el seu establiment s’acomplisquen les normes.