Un dels punts més importants que es tractaran en el ple extraordinari és la liquidació del pressupost de l’exercici anterior

L’ajuntament de vallada celebrarà un ple extraordinari en els pròxims dies per adoptar diferents acords relacionats amb la COVID-19.

Segons informen des de l’Ajuntament de Vallada, un dels punts més importants que es tractaran en el ple extraordinari és la liquidació del pressupost de l’exercici anterior, en el que, gràcies a l’esforç dels veïns de vallada i al dur treball d’aquest equip de govern, s’ha aconseguit tindre un superàvit de més de 5.000.000 € i un romanent de tresoreria d’1.455.000 €, que es dedicarà a amortitzar el pagament del deute financer que tenim amb el ministeri d’hisenda.

L’altre punt important serà l’aprovació de les mesures encaminades a pal·liar la situació econòmica derivada de la crisi de la COVID-19 al poble mitjançant:

  • Aprovació del pla de suport a autònoms, pimes i empreses afectades per la crisi de la COVID-19, dotat de 50.000 €
  • Creació del xec-comerç, per fomentar el comerç local i incentivar a què els valladins i valladines compren als comerços del municipi, dotat amb 4000 €.
  • Augment de les ajudes d’emergència per a famílies afectades per aquesta crisi a través dels serveis socials, amb una dotació inicial de 10.000 €, a més de repartiment d’aliments per a les famílies que ho sol·liciten.
  • Suspensió de les taxes públiques per ocupació via pública i lloguer edificis municipals.

Segons explica l’alcaldessa de Vallada, María José Tortosa, amb l’ajuda de la Generalitat, la Diputació i també de la Mancomunitat de la Costera-Canal s’han aconseguit 55 subvencions que han anat destinades no sols a fer inversions, sinó també a crear ocupació i a millorar serveis públics com: l’escoleta infantil, la residencia, a la posada en marxa del centre de dia, el CEIP Ramon Martí o incrementar les ajudes a persones en situació de risc d’exclusió social.

L’Ajuntament de Vallada té previst reduir l’ocupació temporal, inclús més enllà del 8% que marca la llei, mesura molt ben acollida per la mesa de negociació.

Una vegada mes, des del consistori volen agrair la solidaritat i el comportament cívic demostrat durant aquesta crisi sanitària a totes les persones de Vallada.