La inversió realitzada, aquesta està subvencionada per la Generalitat Valenciana a través de l’IVACE

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins continua impulsant la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum en els edificis municipals. Als més de 100 mòduls instal·lats al poble repartits en immobles corporatius, culturals, socials i educatius, com són la Casa de la Música, l’Escola d’Adults, el CEIP la Sénia, i l’Hort de Mira, se sumen ara els instal·lats sobre el sostre de la Casa de la Cultura amb una potència de 57 kW. 

Segons ha indicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós, “Aquest tipus de sistema requereix un manteniment molt baix i és una solució neta, sostenible i respectuosa amb el medi ambient i aporten un gran estalvi energètic i econòmic al poble”. 

El regidor també ha assenyalat que “amb aquest projecte aconseguim el doble objectiu de rebaixar l’import de la factura elèctrica municipal i, alhora, reduir les nostres emissions contaminants”. A més, Caparrós ha assenyalat que amb les plaques de la Casa de la Cultura “ja són en total 160 kW els instal·lats al poble”. 

Pel que fa a la inversió realitzada, aquesta està subvencionada per la Generalitat Valenciana a través de l’IVACE dins del marc del Programa sectorial d’actuacions per afrontar l’emergència climàtica, com ha explicat l’alcalde, Pepe Garrigós, qui ha avançat que la quantia restant de l’ajuda es destinarà a proveir de nous mòduls fotovoltaics edificis municipals. 

Finalment, Garrigós ha recordat que un exemple d’aquest compromís és la creació, també, de la comunitat energètica per a fer de l’Alcúdia de Crespins “un municipi el més sostenible i net possible”.