El reconeixement va ser aprovat per unanimitat pel plenari del consistori

El plenari ordinari del mes de juliol de l’Ajuntament de la Font de la Figuera ha servit per a aprovar, per unanimitat, la declaració de la Dansà com Bé de Rellevància Local.

L’alcalde de La Font de la Figuera, Vicent Muñoz, explicava que “el secretari Autonòmic de Cultura va proposar que plantejarem aquesta iniciativa quan li vam explicar la importància que té per a La Font de la Figuera la nostra Dansà i que aquesta forma part del nostre patrimoni immaterial. En eixa mateixa reunió ens va suggerir que treballarem perquè la Dansà siga Bé d’Interés Cultural Immaterial. Per a aquest requisit és necessari la declaració de la Dansà com a Bé de Rellevància Local. Vull agrair la unanimitat de totes i tots, perquè si alguna cosa tenim clara és que quan no estiguem ací podrem tindre la tranquil·litat d’haver treballat per a defensar el nostre patrimoni”.

D’acord amb la Llei del Patrimoni Cultural Valencià, exposa que “s’inclouran en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, amb la qualificació de Béns Immaterials de Rellevància Local, aquelles creacions, coneixements, pràctiques, tècniques, usos i activitats més representatives i valuoses de la cultura i les formes de vida tradicionals valencianes. Igualment, s’inclouran els béns immaterials que siguen expressions de les tradicions del poble valencià en les seues manifestacions musicals, artístiques, gastronòmiques o d’oci, i especialment aquelles que han sigut objecte de transmissió oral i les que mantenen i potencien l’ús del valencià.