En el plenari ordinari de juliol es va aprovar el Pla de Gestió i Control de les Colònies Felines Urbanes 

El pròxim 30 de novembre, a les 18.30 hores, es durà a terme a la tercera planta de Ca Don José de Canals, la jornada informativa-formativa del programa municipal de voluntariat de les colònies felines.

Aquesta jornada va dirigida a la ciutadania en general i, en especial, a tots aquells veïns/es que, de forma desinteressada, ja estan al càrrec d’una colònia felina urbana i volen formalitzar-la o simplement estan interessats a formar part del programa municipal de voluntariat. 

Aquest Pla de Gestió i Control de les Colònies Felines Urbanes recull no sols les pautes a seguir per formalitzar una colònia, sinó també les pautes per regularitzar les figures de cuidadors autoritzats, l´estratègia des del punt de vista sanitari a seguir (mètode CER: captura, esterilització i retorn de l´exemplar) i accions necessàries per a formar, promoure i sensibilitzar a la ciutadania en matèria de benestar animal. 

La implementació d´aquest Pla constitueix una aposta per part de la Regidoria de Benestar Animal de l´Ajuntament, per la qual es pretén exercir un control sobre les colònies felines presents al terme amb l’objectiu principal de vetlar pel benestar animal, garantir les seues condicions sanitàries i evitar possibles molèsties associades a la presència d’aquests animals. 

Per aquest motiu, el consistori anima a tots aquells veïns i veïnes interessats/des en la protecció d’aquestes colònies felines en participar en aquesta jornada i per tant, convertir-se en voluntari acreditat per a desenvolupar aquesta tasca.