En aquesta primera remesa l’Ajuntament de Canals injectarà vora 58.600 euros

La regidoria de promoció socioeconòmica de l’Ajuntament de Canals ha anunciat l’aprovació i ordenació de pagament de les ajudes directes destinades a establiments, autònoms i microempreses de Canals, afectades per l’estat d’alarma provocat per la COVID-19, a les primeres 82 empreses admeses d’un total aproximat de 145 que finalment se’ls ha atorgat aquesta ajuda.

En aquesta primera remesa l’Ajuntament de Canals injectarà vora 58.600 euros dels aproximadament 125.000 previstos dintres d’aquestes ajudes directes al tramat comercial de la localitat. L’ajuntament de Canals espera la pròxima setmana abonar aquesta ajuda a la resta de comerços beneficiats.
Cal recordar que l’objectiu d’aquestes és recolzar a les empreses més menudes de la localitat que o bé s’han vist obligades a tancar pel Real Decret del Govern d’Espanya o han reduït el volum de la seua facturació en almenys un 50%.

A més, l’Ajuntament de Canals també forma part del Pla Resistir posat en marxa per la Generalitat Valenciana per ajudar econòmicament als sectors més afectats per les restriccions sanitàries i que s’han vist obligades a tancar els seus negocis, a reduir els seus horaris d’obertura o a limitar la seua activitat. El pla ha atorgat a Canals més de 300.000 euros i s’espera que, en no massa temps, el consistori canalí publicite les bases que han de regir aquesta nova ajuda per al comerç local. 

D’altra banda, cal destacar altres ajudes que ja són una realitat com la condonació de la taxa d’ocupació de la via pública de taules i cadires per als negocis de restauració.

Per últim, en els darrers plenaris ordinaris de Gener i Març, l’Ajuntament de Canals aprovà altres ajudes de 120.000 i 250.000 euros que també serviran de baló d’oxigen per al teixit comercial de la localitat.