Es van tractar assumptes que afecten el poble com els robatoris als disseminats, la violència de gènere o la ciberseguretat 

L’Ajuntament de Canals va celebrar el dijous passat una nova junta de seguretat local en la qual es van tractar assumptes que afecten el poble com els robatoris als disseminats, la violència de gènere o la ciberseguretat. 

A la reunió van participar l’alcaldessa, Mai Castells; la tinent d’alcaldessa, Hilzonde Badia; el regidor de Serveis Municipals, Miquel Alventosa; el secretari, José Maria Trull; l’inspector de la Policia Local, Aritz Escobar; i agents de la Guàrdia Civil especialitzats en viogen. 

En matèria de robatoris a l’àmbit rural, les forces de seguretat van informar que ha disminuït el nombre respecte a l’any passat, tot i que encara preocupa tant a autoritats com a la població. És per això que des de la Guàrdia Civil es recomana denunciar qualsevol indici de robatori per a poder iniciar investigacions. 

A més a més, la ciutadania disposa de l’app Alert Cops, de titularitat del Ministeri d’Interior, gratuïta i que pot instal·lar-se en Android i iOS. Es tracta d’un canal prioritari de comunicació amb les forces de seguretat per a informar de qualsevol delicte. 

Pel que fa a la violència masclista, a la reunió van intervenir telemàticament Carla Mercé Torrella i Ma Àngeles Merino Alonso, cap i tècnica de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern. 

Es va incidir en el tractat a la reunió multidisciplinària de violència de gènere celebrada fa escasses setmanes. L’objectiu no és sols aconseguir l’atenció integral de les víctimes residents en el municipi, sinó també fomentar accions de prevenció o sensibilització de la població en general. Els experts presents a la reunió van remetre als recursos autonòmics especialitzats. 

Finalment, quant a ciberseguretat es van tractar dos assumptes. El primer són les estafes a través del telèfon, més comunes de cara al Black Friday i les compres nadalenques. Els agents aconsellen acudir a la Guia Pràctica de Compra Segura en Internet. 

En segon lloc, es va tractar el ciberassetjament. Es va informar del canal prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades destinat a sol·licitar la retirada de continguts sexuals o violents publicats en Internet en obert sense permís de les persones que apareixen en ells. A més, es va valorar la possibilitat de dur a terme, als centres educatius de Canals, cursos formatius que contempla el Pla Director del Ministeri d’Educació sobre ciberassetjament i noves tecnologies.