Es va fer una valoració del treball conjunt amb AFAME sobre els casos que afecten dones majors de 60 anys

L’Ajuntament de Canals ha celebrat una nova jornada multidisciplinària sobre violència de gènere amb l’objectiu d’estudiar i analitzar els casos registrats al poble i fer una valoració global de la situació actual.

A la jornada van participar l’alcaldessa, Mai Castells, la tinent d’alcaldessa, Hilzonde Badia, la regidora d’Igualtat, Isabel Real, el sergent 1er de la Guàrdia Civil, J. Alfonso Ruiz, l’agent de la Guàrdia Civil especialitzat en VioGen, Oscar Fernandez, l’inspector de la Policia Local, Aritz Escobar, els tècnics d’igualtat de l’Ajuntament de Canals, Laura Giner i Oscar Pardo, i les tècniques del gabinet de la Seguretat Social, Lola Rodríguez i Margarita Mateo.

Les dades mostren que el nombre total de casos documentats a Canals s’ha mantingut, tot i que han disminuït aquells considerats de risc extrem i alt. Preocupa l’augment dels agressors d’entre 15 i 17 anys, fet pel qual es posaran en marxa iniciatives en col·laboració amb els centres educatius per a reforçar la conscienciació dels joves.

També es va fer una valoració del treball conjunt amb AFAME (l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i altres Demències) sobre els casos que afecten dones majors de 60 anys. A aquest respecte, Guàrdia Civil i Policia Local han acordat treballar per millorar la coordinació quan s’enfronten a aquests contextos.