Es va establir un pla de seguretat respecte a les festes patronals del pròxim mes de gener amb la incorporació de Punts Violeta

Ahir de matí va tindre lloc a l’Ajuntament de Canals la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde, Nacho Mira, acompanyat per la subdelegada del Govern en València, Raquel Ibáñez, el tinent de la Guàrdia Civil de Canals, Sergio Gandía, l’Oficial en cap de la Policia Local de Canals, Aritz Escobar, i els regidors Edu Badal i Loli Sanchis. 

En la reunió es van tractar diferents temes, entre ells, alguns relacionats amb la violència de gènere. Sobre aquesta qüestió s’ha posat sobre la taula el procediment d’actuació i coordinació entre les dues forces de seguretat de Canals per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere, així com la realització d’una anàlisi i estudi específic d’aquests temes en el municipi.

En la reunió es va acordar reprendre les taules interdisciplinàries de la violència de gènere amb l’objectiu de conéixer des de tots els àmbits aquest tipus de violència. Per altra banda, també es va parlar sobre les millores en les dependències de la Guàrdia Civil de la localitat. 

En l’àmbit rural es va tractar el tema dels robatoris en els disseminats. També van destacar el paper que juguen les càmeres de seguretat que van a instal·lar- se, posant exemples de la seua funció en alguns llocs on ja s’han instal·lat. La Guàrdia Civil recomana que, davant un robatori, primer cal avisar a les forces de seguretat abans de publicar-ho en les diferents xarxes socials. 

Així mateix, també es va establir un pla de seguretat respecte a les festes patronals del pròxim mes de gener amb la incorporació de Punts Violeta. La subdelegada del govern va insistir en la instauració de l’aplicació gratuïta Alert Cops. L’objectiu d’aquesta és que qualsevol persona, amb independència del seu idioma, origen o de les seues diversitats auditives o vocals puga comunicar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat una alerta, informació, dada o notícia sobre un acte delictiu o incidència de seguretat del qual està sent víctima o testimoni. La ciutadania disposa així d’un canal complementari per a contactar amb Policia Nacional i Guàrdia Civil d’una manera ràpida, directa, discreta i eficaç.