L’informe conclou que no s’ha detectat efectes secundaris nous ni morts relacionades amb la vacuna 

Al llarg del matí de hui, Agència Europea del Medicament ha publicat la seua primera actualització de seguretat sobre una vacuna COVID-19 de Pfizer. Es conclou que les dades de seguretat recollides són coherents amb el perfil de seguretat conegut de la vacuna i no s’han identificat efectes secundaris nous.

L’actualització de seguretat reflecteix les dades recopilades i avaluades des de l’autorització de la vacuna i la de hui és la primera de les actualitzacions mensuals que es van a publicar. 

Aquesta actualització de seguretat inclou l’avaluació per part del comité de seguretat de les morts reportades després de la vacunació, incloses les morts en persones grans i fràgils. Aquesta conclou que no s’ha produït cap mort vinculada a la vacuna, pel que no existeix cap problema de seguretat en aquest sentit. 

Més informació sobre la vacuna

La de Pfizer és una vacuna per prevenir la malaltia del coronavirus 2019 (COVID-19) en persones de 16 anys o més. Conté una molècula anomenada ARN missatger (ARNm) amb instruccions per produir una proteïna a partir del SARS-CoV-2, el virus que causa la COVID-19. La vacuna funciona preparant el cos per a atacar la proteïna espiga a la superfície del SARS-CoV-2.