La Unitat està composta per facultatius especialistes en Cirurgia, Radiologia, Oncologia, Radioteràpia i Anatomia Patològica així com per especialistes de psicooncologia

Ahir dimecres, 19 d’octubre es commemorava el dia Mundial contra el Càncer de Mama. La Unitat de Patologia Mamària del Departament està acreditada des de 2015 i fa un abordatge multidisciplinari i personalitzat a cadascun dels casos que es presenten setmanalment. Cada mes la Unitat rep una mitjana de 32 nous casos de càncer de mama i els hi dona el tractament més adequat de forma personalitzada a cada pacient i segons les característiques i tipus de càncer. 

Un terç de la detecció de casos prové de la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama i la resta són per detecció precoç per autoexploració, consulta amb atenció primària i activació de l’anomenat “circuit ràpid” que assegura que entre 24 i 48 hores des de la “sospita” en qualsevol consulta mèdica la pacient és atesa al Servei de Cirurgia per iniciar el procés de diagnòstic complet i tractament adient. 

La Unitat està composta per facultatius especialistes en Cirurgia, Radiologia, Oncologia, Radioteràpia i Anatomia Patològica així com per especialistes de psicooncologia. 

Des de la Unitat es recomana assistir a les cites de la Unitat de Prevenció per a les dones entre 45 i 69 anys, practicar l’autoexploració habitualment, i davant qualsevol dubte consultar amb el seu metge d’atenció primària o servei d’urgències. 

Al departament de salut, cada setmana, la Unitat rep una mitjana de 8 casos nous, un nombre que no ha variat en els últims anys i que malgrat la pandèmia, no ha patit demores destacables ni per als estudis diagnòstics ni per als tractaments quirúrgics o mèdics que calen donar. 

En l’any 2020 es van intervenir quirúrgicament de patologia de mama 144 casos, en 2021 van ser 154 i enguany ja s’han realitzat 113 intervencions per càncer de mama que realitza el servei de Cirurgia.