Les activitats i classes de la UNED Sénior es mantindran a la Casa de Cultura

A partir de la pròxima setmana començarà a operar la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) en les seues noves dependències, ubicades a l’edifici ocupat per la Universitat Catòlica de València en camí de la Fàbrica de Paper, antic Institut Doctor Lluís Simarro. 

Ja s’ha produït el trasllat de mobiliari des de Sant Agustí, i durant aquesta setmana s’està acabant d’enllestir el cablejat per a la connexió sense fil, per la seua importància en tractar-se d’un centre de formació a distància. 

El campus de la UNED de Xàtiva ofereix un total de set graus: Administració i Direcció d’Empreses, Història de l’Art, Turisme, Dret, Treball Social, Informàtica, Tecnologies de la Informació; a més de cursos d’accés a majors de 25 anys i 

UNED Sénior per a majors de 55 anys. També compta amb serveis permanents de Tutories presencials, Coordinació, Administració, Secretaria i Biblioteca. Durant el present curs el centre té un total de 143 estudiants matriculats, als quals cal sumar els 200 alumnes de la UNED-Sénior. 

Aquest trasllat es produeix després de l’acord al qual han arribat l’Ajuntament de Xàtiva i la Universitat Catòlica de València per a la regulació de l’ús de les instal·lacions, on actualment presta servei la Universitat, tot i que les classes i activitats Sénior de la UNED es mantindran a la Casa de Cultura. 

El trasllat de la Universitat a Distància a l’antic Simarro permetrà crear sinergies al confluir en un mateix espai dues universitats, permetent a més solucionar la manca d’espai actual del Conservatori de Música Lluís Milan, que està en procés d’integració a la xarxa de conservatoris de la Generalitat, i que passarà a ocupar les aules que ara estaven destinades a la UNED.