L’alcalde també va destacar que en la mateixa reunió es va acordar la col·laboració institucional en matèria de prevenció de la violència de gènere

La subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez, i l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, van presidir el divendres passat de matí la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat celebrada al saló de plens de l’ajuntament. En aquesta també van participar membres de la Comandància de la Guàrdia Civil de Xàtiva, de la policia autonòmica i la policia local, així com el regidor de Seguretat Ciutadana, Gustavo Aznar, i la regidora de Benestar i Igualtat, Salvi Pardo. 

La Junta Local de Seguretat va ser convocada per l’Ajuntament de la Llosa de Ranes per a analitzar i implantar mesures després que en els últims temps s’haguera detectat un increment de delictes contra el patrimoni i, a més, el passat 23 de desembre tinguera lloc un atracament a una sucursal bancària del municipi. 

En la reunió es va analitzar la situació de la seguretat ciutadana en el municipi i els últims robatoris patits en diferents habitatges. Després de la celebració de la junta, l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, va explicar que s’ha arribat a acords importants de col·laboració entre els diferents cossos policials i de la Guàrdia Civil per a reforçar la seguretat i contribuir a la prevenció dels delictes. 

L’alcalde va llançar un missatge de tranquil·litat als veïns i va detallar que «hi haurà una col·laboració rellevant entre els diferents cossos de seguretat per a tractar de frustrar els possibles delictes i millorar la seguretat». 

L’alcalde també va destacar que en la mateixa reunió es va acordar la col·laboració institucional en matèria de prevenció de la violència de gènere. Així, la Junta de Seguretat s’ha aprofitat per a facilitar l’adhesió de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes al Protocol de col·laboració i coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els cossos de la policia local per a la protecció de les víctimes de la violència de gènere.