Concentració preparatòria Campionat d’Espanya Sub-15

El passat cap de setmana es va disputar en la localitat castellanoleonesa de Palència els Campionats d’Espanya de Bàdminton de les categories Sub-11 i Sub-19. El Club Bàdminton Xàtiva va viatjar fins allí amb un grup de tres esportistes; Maria Sanz, Vicent Molina i David Polop que havien obtingut la seua classificació en les proves de dobles mixt, dobles femení i dobles masculí.

Del 25 al 27 de novembre el Pavelló Municipal d’Esports de Palència va acollir als 191 esportistes inscrits en el torneig.

La jornada del divendres 25 de novembre on els primers a saltar a les pistes van ser David Polop i Vicent Molina, en la prova de dobles masculins, contra la parella formada per Jofre Comella i Marcos García, que partia com a cap de sèrie número dos en aquest C.Espanya i una de les favorites per al títol. Els xativins malgrat ser una parella sòlida i presentar batalla en cadascun dels ral·lis disputats va ser superada després de 20 minutos de trobada, quedant els xativins fora del torneig en la ronda de huitens de final.

A les 16.00h de la vesprada va ser el torn de la prova de dobles femení on María Sanz al costat de la seua companya del C.B Drop València, Lucía Chorques van tindre igual fortuna que els seus companys en quedar aparellades amb les cap de sèrie número u, que a més són de la Comunitat Valenciana. Així doncs, la ronda de huitens de final ens va oferir la trobada entre les valencianes Maria Sanz i Lucía Chorques enfront de les alacantines Ana Caballero i Elena Paya. Les valencianes no van poder superar la ronda.

La jornada va concloure amb els partits referents a les proves de dobles mixt, on tornaven a entrar en acció els jugadors del C.B Xàtiva, Vicent Molina i Maria Sanz, els xativins que malgrat que van lluitar tots els punts i van intentar buscar per activa i passiva alguna fissura en el joc dels seus rivals al llarg dels dos sets, no van poder frenar als que a posteriori serien els nous campions d’Espanya.

Després de l’eliminació prematura dels xativins el treball no va cessar i les dues jornades restants les van dedicar a la visualització dels partits més rellevants i destacats. Posteriorment els jugadors i tècnic van buscar establir uns objectius de millora de cara a la temporada.

Concentració preparatòria Campionat d’Espanya Sub-15

Diumenge passat 27 de novembre el Pavelló Municipal Francisco Ballester de Xàtiva va acollir una concentració d’esportistes de la categoria Sub-15 amb l’objectiu de preparar el pròxim Campionat d’Espanya de Bàdminton de la categoria Sub-15 que se celebrarà a Huelva del 2 al 4 de desembre.

La concentració va estar dirigida pel tècnic del C.B Sant Ferran de València Juan Fernández i va comptar amb l’ajuda de Vicent Castillo (C.B Teulada) i Inma Aparicio del C.B Énguera. La concentració va comptar amb la presència de 14 esportistes (Énguera, Teulada, Drop València, Sant Ferran de València i Xàtiva), dos d’ells amb la funció d’espàrring per a ajudar a la resta d’esportistes.

La primera part de la sessió de 3 hores es va dedicar a l’apartat tècnic i tàctic i la segona part a la disputa de partits tant d’individual com de dobles.