Aquest concurs té la finalitat de fomentar i impulsar el talent creador de dones compositores per a la formació d’orquestra de corda 

En els últims anys hem assistit a una valoració del paper de les dones en tots els àmbits musicals. La seua presència cada vegada compta amb més força i major visibilitat. Seguint aquesta filosofia, la Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva suma el seu esforç llançant la primera convocatòria del concurs nacional «Medina Xateba» de composició orquestral per a dones compositores. 

Aquest concurs té la finalitat de fomentar i impulsar el talent creador de dones compositores per a la formació d’orquestra de corda. Les compositores han de comptar amb la nacionalitat espanyola o tindre la seua residència en territori espanyol. Les obres presentades hauran de durar entre sis i deu minuts i la seua forma serà lliure i inèdita. 

En una primera fase, el jurat qualificador preseleccionarà tres peces d’entre totes les rebudes que passaran a la fase final. L’Orquestra de la Societat Musical La Primitiva Setabense serà l’encarregada d’interpretar les obres finalistes durant el concert públic que se celebrarà el pròxim 29 de juny en el Gran Teatre, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva. 

Després de l’audició, el jurat atorgarà l’accèssit «Aula virtual música» premiat amb 500 € i el primer premi «Kapitalia Immobiliària» valorat amb 1.000 €. A més d’aquestes dues empreses, l’editorial musical Aula virtual música i la immobiliària Kapitalia, també patrocinen el concurs Recreativos Saetabis i l’associació per la igualtat i contra la violència de gènere Xateba. 

La recepció d’originals es realitzarà mitjançant correu electrònic i es tancarà el pròxim 20 de març. Les bases completes es poden consultar en la web de la societat musical i en les seues xarxes socials.