Estaran presents els diferents campions d’Espanya, entre els quals destaca Felipe Orts, i també hi haurà presència internacional en els més de 400 inscrits a la cita

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar ahir la prova internacional de Ciclocross C2 «Ciutat de Xàtiva», pertanyent a la Copa de Espanya, i que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president de la Federació Valenciana de Ciclisme Kike Gutiérrez, el president del Club Ciclista Bicicletas Sanchis Salvador Sanchis i el Director Tècnic de la Prova Miguel Ángel Ortega.

La cita, que viurà la seua setena edició i serà la penúltima del circuit, tindrà lloc aquest dissabte 17 de desembre, a partir de les 9 del matí, al poliesportiu de Les Pereres. Una vegada més estaran present els i les millors ciclistes del país, entre els quals destaca el campió d’Espanya Felipe Orts, guanyador de les tres últimes edicions i el qual farà una aturada en la seua gira europea del campionat del món per assistir a l’esdeveniment; i també altres referents nacionals en totes les categories masculines i femenines com l’asturiana Lucía González o la valenciana Sofía Rodríguez. Cal destacar també participació estrangera com ara la del ciclista elit francés Fabien Doubey o el campió sub-23 de França, qui ha guanyat etapes al Giro d’Italia o al Tour del Porvenir.

«Hi haurà corredors i corredores de molt de nivell, i és una forma de tindre a Xàtiva posada en el mapa a nivell internacional. Serà la penúltima prova puntuable de la Copa Espanya, que finalitzarà diumenge a València, i també és una oportunitat per a les escoles ciclistes i per a l’aprenentatge dels més menuts», ha indicat el president de la Federació Valenciana de Ciclisme Kike Gutiérrez, mentre que el regidor d’Esports Pedro Aldavero ha manifestat que «és una satisfacció poder continuar amb aquesta prova, perquè tindre als millors ciclistes del país rodant a Xàtiva fa que cresca la il·lusió per aquest esport especialment entre la gent més jove».

El circuit compta amb 3 kilòmetres i pel moment la prova compta amb uns 400 inscrits en les distintes categories als que cal sumar les escoles ciclistes, que aportaran altres 250 participants de 6 a 14 anys. A les 9 s’iniciarà la prova de cadets masculí, i a les 9:45 cadet i màsters femení. A les 10:00h serà el torn de la categoria junior masculina i a les 11:25 la femenina. L’elit i sub-23 femenina començarà a les 12:20 i finalment, la categoria reina masculina tindrà lloc a les 13:25h. Les carreres s’aturaran fins les 15h, quan es reprendrà la jornada amb les categories màster fins a les 17 hores, per donar pas a les escoles fins les 18h, quan es tancarà el circuit.

«Aquest és un circuit permanent que es cuida durant tot l’any, i per això és un dels millors de tota Espanya», ha indicat el director tècnic de la prova Miguel Ángel Ortega, mentre que el president del club Bicicletas Sanchis, Salvador Sanchis, ha indicat que «aquesta és una carrera important marcada en roig per a molts professionals. Tots els ciclistes volen vindre a córrer-la i això és símptoma de la qualitat de la mateixa».

En la jornada prèvia a la competició, el divendres 16 de desembre, tindrà lloc a les 16 hores una quedada oberta amb Javier Ruiz de Larrinaga, cinc vegades guanyador del Campionat d’Espanya, per tal d’aprendre a córrer una carrera de ciclocross i a sortejar els diferents elements. A més a més, de 19 a 21h tindrà lloc al Centre Cultural de Xàtiva (CCX) una taula redona per parlar sobre aquesta disciplina, amb la presència del president de la Federació Kike Gutiérrez, el seleccionador de València Javier Cabanes i el corredor elit Felipe Orts entre d’altres.

Jornada de tecnificació

El director tècnic de la prova, Miguel Ángel Ortega, també ha informat de que la Federació Valenciana ha escollit el circuit de Xàtiva per tal de realitzar una jornada de tecnificació el proper 26 de desembre, de cara a la preparació del Campionat d’Espanya que tindrà lloc durant el mes de gener a Vic (Barcelona). També podran assistir tots els xiquets i joves amb llicència activa.

Cal recordar que precisament Xàtiva va ser la seu de l’últim campionat d’Espanya de Ciclocross, que es va celebrar el passat mes de gener de 2022 al Poliesportiu de Les Pereres.