En totes dues categories hi haurà tres fases amb diferents objectius

Les competicions de Segona Divisió B i Tercera Divisió ja tenen les seues Normes Reguladores i Bases de Competició per a la temporada 2020/2021, aprovades hui per la Comissió Gestora de la RFEF.

En el Campionat Nacional de Lliga de Segona Divisió “B” participaran un total de 102 clubs, distribuïts en cinc grups -tres de 20 clubs i dos grups de 21 clubs-, dividits cadascun, al seu torn, en dos subgrups de 10 o 11 equips cadascun.

En el Campionat Nacional de Lliga de Tercera Divisió, els clubs participants seran distribuïts en 18 grups conforme a criteris de territorialitat, dividint cadascun d’aqueixos grups en subgrups de 10, 11 o 12 clubs.

Totes dues competicions començaran el pròxim 18 d’octubre. La inscripció de futbolistes es podrà formalitzar fins al 5 d’octubre de 2020 i posteriorment del 4 de gener a l’1 de febrer de 2021 en Segona Divisió “B” i ininterrompudament fins a l’1 de febrer de 2021 en Tercera Divisió. També es detalla que els clubs podran obtenir un número màxim de 22 llicències de futbolistes en la seua plantilla, entre els quals no podrà haver-hi més de 16 jugadors majors de 23 anys durant el transcurs de tota la temporada esportiva.

Entre les normes que s’inclouen figuren la possibilitat d’asseure en la banqueta fins a nou suplents per a fer fins a cinc canvis en tres interrupcions del partit, a més d’una substitució addicional en cas de pròrroga en els play-offs d’ascens abans d’iniciar-se o en el descans d’aquesta.

També, que els clubs hauran de remetre a la RFEF determinada documentació a efectes informatius i de valoració general de l’estat economicofinancer de cadascuna de les divisions i en llaures a una millora dels mecanismes de control i salvaguarda dels interessos de la competició.

La competició de Tercera Divisió es desenvoluparà en tres fases, de les quals, la primera correspondrà a la competició regular, la segona abastarà tres fases específiques i la tercera correspondrà a la Fase Final d’Eliminatòries a Segona Divisió RFEF (Nova nomenclatura per a l’actual Segona Divisió B)

La Primera Fase o Lliga Regular es configura en un total d’entre 18 i 22 jornades, a disputar en cada subgrup de 10 a 12 equips en cadascun dels 18 grups. Els clubs participants s’enfrontaran a doble volta mitjançant el sistema de punts.

Els clubs que es classifiquen en els tres primers llocs accediran a la Segona Fase per a Segona Divisió RFEF, els classificats en els llocs del quart al sisé accediran a la Segona Fase per al Play Off d’Ascens a Segona Divisió RFEF i els classificats del seté a l’últim lloc accediran a la Segona Fase per la Permanència en Tercera Divisió RFEF.

Els punts obtinguts, així com els gols, tant a favor com en contra, s’arrossegaran a la següent fase, començat cada equip la seua fase específica amb els punts i gols obtinguts en la Primera Fase.

En la Segona Fase per a Segona Divisió RFEF, en un total de 6 jornades participaran els clubs classificats en els tres primers llocs de cada subgrup. Els equips que van participar en el subgrup A s’enfrontaran, a doble volta, als quals van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els dos primers classificats ascendiran directament a Segona Divisió RFEF i els restants participaran en el Play Off d’Ascens

En la Fase pel Play Off d’Ascens a Segona Divisió RFEF participaran en un total de 6 jornades els clubs classificats del quart al sisé lloc de cada subgrup. Els equips que van participar en el subgrup A s’enfrontaran, a doble volta, als quals van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els dos primers classificats de cadascun dels grups es classificaran per a disputar el Play Off d’Ascens, mentre que els clubs restants participaran en la Tercera Divisió RFEF en la pròxima temporada.

Finalment, en la Fase per la Permanència participaran els clubs classificats del seté a l’últim lloc de cada subgrup. Els equips que van participar en el subgrup A s’enfrontaran, a doble volta, als quals van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els quatre primers classificats obtindran la seua permanència en Tercera Divisió RFEF i els restants descendiran a Categoria Regional.

La temporada en Tercera Divisió acabarà amb el Play Off d’Ascens a Segona Divisió RFEF, que es desenvoluparà mitjançant el sistema d’eliminatòries a partit únic, exercint de local l’equip amb millor classificació. Es disputarà una Fase Final per cadascun dels grups, obtenint el seu ascens el club vencedor de cadascuna de les finals. Participen els classificats en les posicions 3a, 4a, 5a i 6a dels Grups C (Segona Fase per a Segona Divisió RFEF) i els classificats en 1a i 2a (7é i 8é) posició dels Grups D (Fase pel Play Off d’Ascens a Segona Divisió RFEF) i constarà de tres eliminatòries (quarts de final, semifinals i final).