La proposta està condicionada a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del CSD

La Comissió de Presidents Territorials, reunida sota la Presidència de Luis Rubiales, ha decidit per unanimitat traslladar a la Junta Directiva i a la Comissió Delegada la següent proposta per a la resolució de les competicions no professionals atenent al comunicat en la matèria tant pel Ministeri de Sanitat i el Consell Superior d’Esports.

La proposta estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Consell Superior d’Esports.

Aquesta Comissió ha acordat proposar als òrgans competents de la RFEF la finalització de les Lligues Regulars de les diferents competicions federatives sense descensos.

Respecte a aquelles competicions en les quals la normativa preveia una fase final o play-off, es disputarà aquesta fase però en format exprés, excepte en categories juvenils on es dóna per acabada la temporada i es practiquen els ascensos.

Tots estos partits es realitzaran sense afluència de públic donades les obligades normes de compliment que les nostres administracions han decidit implementar per les extraordinàries circumstàncies en les quals ens trobem.

En relació amb les hores dels partits, s’acordaran conjuntament amb les federacions territorials, amb l’objectiu que es garantisca la salut de tots els participants.

D’altra banda, en aquelles competicions en les quals no hi haja fase final, la posició de cada equip en la classificació determinarà el campió i les places d’ascens o, si escau, de participació per a competicions europees.

En aquesta reunió, a més, s’han adoptat per unanimitat els següents acords:

SEGONA B

Fase final play-off exprés – seu única – amb concentració dels equips – partit únic
Fase final play-off – 3 eliminatòries – 14 partits totals, jugant-se el mateix sistema de competició disposat en normativa.

El sistema serà el següent:

• 1a eliminatòria: 8 partits – 2 partits 1r vs 1r // 4 partits 2n vs 4t // 2 partits 3r vs 3r
• 2a eliminatòria: 4 partits – sortege segons normativa entre els dos 1ºs restants i els vencedors dels 6 partits anteriors entre 2ºs, 3ºs i 4ºs.
• 3a eliminatòria: 2 partits – sorteig segons normativa entre els vencedors de la 2a eliminatòria.

TERCERA DIVISIÓ

Per a evitar problemes de salut, atés el protocol recomanat pel CSD i el Ministeri de Sanitat, el play-off d’ascens dels 4 primers classificats de cadascun dels 18 grups es realitzarà entre ells en les seus que determine cada federació autonòmica entre els equips de cada grup territorial, de la següent manera:

• Fase Final play-off – 2 eliminatòries – 3 partits totals:
• Semifinals: 2 partits – 1 partit 1r vs 4t // 1 partit 2n vs 3r
• Final: 1 partit – entre els vencedors de les semifinals.
– Aquesta fase final es realitzarà en dos caps de setmana consecutius

Finalitzada la fase final, l’RFEF adjudicarà dues places addicionals entre els primers classificats que no hagen ascendit. En funció del nombre de primers classificats que no hagen ascendit, l’RFEF buscarà el sistema de competició per a assignar les dues places addicionals.

ESPECIFICACIONS TEMPORADA 20/21

Amb aquest format de resolució de Segona B i Tercera Divisió, i tenint en compte que no hi haurà descensos, però sí ascensos, la Segona Divisió B comptarà amb 100 equips que es dividiran en 5 grups. Atés que la duració de la temporada 20/21 serà una mica inferior a l’habitual, es recomanarà el format de subgrups amb una fase final en la qual es reagrupen de nou els equips per posicions. Pròximament es donaran més detalls. Acabada la temporada 20/21, i una vegada aplicats els ascensos i descensos de Segona Divisió A, es crearà una nova categoria amb la seua pròpia competició en la temporada 21/22 entre Segona Divisió A i Segona Divisió B amb dos grups de 20 equips.

Per raons de salut, en acabar les fases d’ascensos, amb posterioritat a la situació habitual i en disposar de menys jornades de competició es competirà en subgrups amb una fórmula que garantirà aproximadament 30 jornades de campionat.

Aquests play-off exprés començaran dues setmanes o tres després que es reinicie la volta de la Lliga professional.