El consitori preveu que la totalitat dels camins principals del terme estiguen condicionats abans de la temporada de la verema

El Govern Municipal de la Font de la Figuera informa que ha contractat una empresa per adequar els camins més afectats pel desviament de les aigües que agreujaren els efectes de la DANA de setembre. Tot i que encara no han arribat les ajudes sol·licitades per la DANA, l’ajuntament ha previst 60.000€ per a la reparació dels camins més prioritaris i que es valorarà pel Consell Agrari Municipal. 

Esta quantitat s’afegirà a les dotacions que puguen prestar-se per part d’altres administracions (Conselleria i Govern Central, a través de la Delegació del Govern). Des de l’Ajuntament també recorden que en octubre passat es va disposar d’uns 20.000 € extraordinaris per fer front a les primeres necessitats més urgents després del temporal.

En paraules de l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, “és moment d’esforços davant la crisi de la COVID-19, però també s’han d’atendre, especialment les ajudes per a la reactivació social i econòmica del municipi. El romanent de tresoreria dona per al que dóna, però les infraestructures agràries són una de les prioritats de l’ajuntament”.

Els camins que ja estan condicionats són; el camí Gil Martínez (Ernesto), camí la Redonda (baix del camp de futbol), Camí l’Ensanxo i el camí Casa Real/Casa l’Àngel, que ha condicionat la Conselleria d’Agricultura, així com el camí de la Foia de Manuel i el del Barranc Bacorero, que ha reparat ADIF.

L’ajuntament està avançant recursos per condicionar els trams més afectats i que els treballs de sega que es portaran a terme en les pròximes setmanes puguen realitzar-se en les millors condicions possibles. 

En esta situació estan: el Camí Vell de Fontanars, Camí dels Cascallars, Camí rambla del Fosino, Camí del Cabeço, Camí Vell d’Almansa, Camí del Barranc del papà (Baix les Eres), Camí Juncarejos, Camí la Romana, Camí zona del Bovalar, Camí les Clotxes, Camí Casa Molina.